Kuchyňská linka ve vysokém lesku

Čím atypičtější prostor, tím větší výzva to pro náš designérský tým je.

Naším úkolem bylo umístit do poměrně malého a členitého prostoru maximálně praktickou kuchyňskou linku včetně dvou míst k sezení. Z původních dvou návrhů byla realizována varianta, kterou tvoří kombinace zeleného a bílého laku ve vysokém lesku na skříňkách, matně černé pracovní desky a obkladu z lakovaného zeleného skla.

Další zajímavostí je nenápadné zalomení skříně na mikrovlnou a elektrickou troubu, a to vůči pracovní ploše s varnou deskou. Typický, často nevzhledný bok skříně se spotřebiči a úložným prostorem jsme skryli za otevřenou skříňku se skleněnými policemi a zrcadlem, což výrazně prospělo k odlehčení prostoru.

Velkou výhodou kuchyně je venkovní okno, které propouští do místnosti potřebné světlo. I díky tomu jsme si mohli dovolit použít na skříňkách a obkladech pestře zelenou barvu.